Kunst in de woonkamer

Kunst in de woonkamer

Kunst in de woonkamer is tegenwoordig voor iedereen, niet alleen voor de rijke mannen met sigaren meer. Kunst wordt steeds hipper en met kunst kun je laten zien wat je mooi vindt.

Kunst is in allerlei vormen beschikbaar, ook voor in de woonkamer. Van kunstmeubels tot schilderijen en van beelden tot tuinwerken.

Met kunst kun je je eigen woonkamer je helemaal eigen maken. Naast dat kunst mooi is of kan zijn, heeft kunst ook vaak een verhaal en dat is natuurlijk ook een leuk verhaal om te vertellen aan familie of vrienden die langs komen.

Schilderijen

Een van de meest bekende kunstwerken voor in de woonkamer, de schilderijen. Schilderijen kunnen heel klein en heel groot zijn, maar juist doordat ze dus niet al te groot te hoeven zijn, zijn het perfecte kunstwerken voor in de woonkamer. Ze nemen niet een al te grote ruimte in van de muur, waardoor het niet overheersend wordt. En overheersend betekent vaak dat een woonkamer kleiner gaat ogen en chaotischer gaat lijken. Als je een schilderij neemt voor in de woonkamer moet je er wel voor zorgen dat de schilderijen matchen bij het interieur van de woning. Heb je een hip design, dan moet je geen klassiek Rembrandt schilderij in je kamer op gaan hangen, om maar een voorbeeld te noemen.

Meubels

Meubels zijn natuurlijk vooral bedoeld om in te kunnen zitten, maar er worden tegenwoordig ook banken, tafels en stoelen door kunstenaars gemaakt. Op deze manier combineer je kunst met iets functioneels, 2 in 1 dus. Bedenk je wel dat je voor deze meubels een flinke lap geld nodig hebt, maar voor een normale bank ben je vaak ook een hoop geld kwijt. Kunstmeubels zijn wel vaak apart en ze moeten dus wel echt bij je passen. Een bank heb je normaal meer dan 5 jaar, dus bedenk goed of je wel echt een kunstmeubel wilt kopen.

Beelden

Beelden kunnen heel mooi in een woonkamer passen. Je kunt ze groot en klein kopen. Vooral Boeddha beelden zijn een tijd lang erg hip geweest. Dit soort meubels heb je ook van allerlei kunstenaars en hoeven dus zeker geen afbreuk te zijn aan het interieur van je woning. Beelden zijn er in verschillende materialen, van hout tot leer en tot stof.

Meubels tot kunst maken

Naast dat je kunst kunt kopen voor in de woonkamer kun je ook je eigen normale meubels tot kunst maken. Je kunt bijvoorbeeld je houten eettafel laten bewerken door een beeldhouwer of je kunt je eettafel door een schilderaar tot een uniek kunstwerk laten maken. Het voordeel hieraan is dat je de kunstenaar kunt laten weten hoe je wilt dat jouw meubels eruit komen te zien. Je kunt aangeven of je van abstract houdt of dat je liever wat meer sierlijke lijnen hebt. Je kunt ook laten weten welke kleuren je voorkeur heeft en welke kleuren je absoluut liever niet zou willen zien. Op deze manier kun jij dus je bijdragen leveren aan het kunstwerk wat jouw meubel gaat worden.

Copyright 2018 future-lifestyle.nl